"Islam is a way of life"
"~ Selamat Datang !!! ~"

Saturday, August 7, 2010

Kemuncak Imam MudaKUALA LUMPUR: Imam Muda, sebuah reality show baru yang telah mendapat perhatian global, telah menemui pemenang perdananya.

Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan, 26, seorang imam dari Pulau Pinag telah terpilih sebagai imam muda terunggul pada musim ini, Manakala Hizbur Rahman Omar Zuhdi pula memenangi tempat ke-dua, Pogram kemuncak imam muda itu di diadakan di Pusat Islam Kuala Lumpur ( JAWI )


Wajah Baru: Asyraf memegang trofi selepas memenangi Imam Muda .Ia memenangi biasiswa bagi melanjutkan pengajian di Al-Madinah International University untuk meneruskan pengajian pasca-sarjana.

hadiah lain untuk Asyraf, yang mempunyai gelaran dalam Usuluddin dan Fiqih dari Universiti Malaya, termasuk ditawarkan oleh JAWI sebagai seorang imam di salah satu masjid di Wilayah Persekutuan, ziarah Haji, sebuah Proton Exora, RM20, 000, bercuti, iPhone , perabot bernilai RM10, 000 dan Apple Macbook Pro.

Manakala Hizbur Rahman, 27, seorang guru agama di Maahad Tahfiz Al-Quran (ABADA)dari Kg Lanai Baling di Kedah, juga memenangi biasiswa ke universiti yang sama.Hizbur, yang ketika ini sedang mengejar gelar di bidang syariah di Al-Azhar University di Kaherah, juga menerima pakej umrah, perabot bernilai RM7, 000, iPhone, Apple Macbook Pro dan RM15, 000.

info :
halaman Facebook telah 55.538 fans.

0 comments:

ManggaOnline

Related Posts with Thumbnails

Jom Followers

Majlis Agama Islam Negeri

MAIWP (Wilayah Persekutuan) MAIS (Selangor) MAINS (Negeri Sembilan) MAIPP (Pulau Pinang) MAIK (Kedah) MAIDAM (Terengganu) MAIJ (Johor) MAIM (Melaka) MAIK (Kelantan) MUIP (Pahang) MAIAMP (Perak) Baitulmal Perlis Baitulmal Sabah Baitulmal Sarawak
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes