"Islam is a way of life"
"~ Selamat Datang !!! ~"

Wednesday, September 7, 2011

Rumah Terbuka Aidilfitri Di Seri Mentaloon meriah


ALOR SETAR, 5 September 2011 – Rumah Terbuka Aidilfitri YAB Dato’ Seri Ustaz Azizan Abdul Razak berlangsung dengan penuh meriah. Lebih 50 ribu pengunjung dari pelbagai lapisan masyarakat hadir meraikan rumah terbuka tersebut.
Walau pun majlis dimulakan pada jam 12 tengahari namun pengunjung telah mula membanjiri perkarangan Seri Mentaloon seawal 10 pagi.


Sementara itu, di sebelah petang, majlis dibanjiri dengan pelajar-pelajar sekolah di mana mereka juga tidak mahu ketinggalan bersama-sama meraikannya.
Cuaca yang baik dan agak redup membuatkan para pengunjung yang tidak putus-putus hadir dari pagi hingga ke petang. Sementara itu petugas-petugas tidak kering tangan melayani mereka dan ada di antara makanan yang habis awal kerana mendapat permintaan yang tinggi dari pengunjung.
Antara menu yang disajikan termasuklah, nasi dagang, satay, keropok lekor, murtabak, mee goreng, lontong, soto, pasembur, ais kerim, kekacang, kuih raya,ketupat, lemang dan lain-lain lagi. Sementara itu. minuman sejuk dan teh tarik disajikan untuk pengunjung menghilangkan dahaga.
Antara yang menarik, para pengunjung berpeluang menikmati sirap rambutan keluaran Kedah Agro yang merupakan produk keluaran kerajaan negeri.
YAB Dato Seri Ustaz Azizan Abdul Razak yang muncul di majlis tersebut kira-kira pukul 12.00 tengahari disambut meriah oleh semua yang hadir. Rata-rata rakyat merindui beliau dan ingin melihat sendiri keadaan beliau setelah sembuh dari sakit baru-baru ini. Ribuan kanak-kanak beratur panjang untuk menerima duit raya daripada beliau.
Paling istimewa ialah keberangkatan tiba KDYMM Tuanku Sultan Kedah dan KDYMM Tuanku Sultanah Kedah yang turut menjadi tetamu kepada YAB Menteri Besar.

0 comments:

ManggaOnline

Related Posts with Thumbnails

Jom Followers

Majlis Agama Islam Negeri

MAIWP (Wilayah Persekutuan) MAIS (Selangor) MAINS (Negeri Sembilan) MAIPP (Pulau Pinang) MAIK (Kedah) MAIDAM (Terengganu) MAIJ (Johor) MAIM (Melaka) MAIK (Kelantan) MUIP (Pahang) MAIAMP (Perak) Baitulmal Perlis Baitulmal Sabah Baitulmal Sarawak
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes